Министърът на външните работи на Полша Збигнев Рау замина за тридневно

...
Министърът на външните работи на Полша Збигнев Рау замина за тридневно
Коментари Харесай

Полският външен министър на важна визита в Иран

Министърът на външните работи на Полша Збигнев Рау отпътува за тридневно пътешестване до Иран, за да разиска двустранни въпроси и експанзията на Русия против Украйна, заяви ПАП.

От организацията прецизират, че Збигнев Рау би трябвало да се срещне с президента на Иран Ебрахим Раиси и с министъра на външните работи Хосейн Амир-Абдолахиан, както и с други публични лица.

Според представителя на полското външно министерство Лукаш Ясина диалозите сред полските и иранските висши дипломати " ще дадат опция да се обсъдят най-важните въпроси, свързани с двустранното съдействие, изключително във връзка с продължаващата съветска експанзия против Украйна ".

Очаква се Рау да изложи и позицията на Полша по отношение на обстановката със сигурността в Източна Европа в ролята си на сегашен ръководител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Освен това Рау и Амир-Абдоллахиян ще подпишат съглашение " за съдействие в региона на културата, образованието, науката, спорта, младежта и средствата за всеобща информация ", се споделя в изказването на Ясина.

Министърът на външните работи на Полша ще посети и полски гробове в столицата Техеран и в централния град Исфахан, заяви ПАП.

Освен това Рау ще отдаде респект на бойците и бежанците от Полша и други страни, които са били посрещнати в Иран в разгара на Втората международна война.

Посещението се реализира съвсем тъкмо 80 години след тези събития през 1942 година, което акцентира обичайно другарските връзки сред Полша и Иран, обявиха публични лица пред кореспонденти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР